Formålet med mentoruddannelsen er at:
Uddanne to-sprogede og to-kulturelle mentorer, som er i stand til at påtage sig en mentorfunktion og mentorrolle i forhold til to-sprogede og to-kulturelle borgere og medarbejdere. Det kan fx være i beskæftigelsesindsatsen forhold til akomme ind på arbejdsmarkedet eller nærmere arbejdsmarkedet, komme i uddannelse o.l. Det kan f.eks. være i forhold til sociale indsatser i forhold til at støtte to-sprogede og to-kulturelle borgere i en social indsats. Det kan være være støtte i forhold til mennesker med handicap, psykiske eller psykiatriske problemstillinger. Det kan være støtte i forhold til sundhedsfremme fx kostomlægning, motion ol.
Desuden er formålet at uddanne mentorer, som kan støtte virksomheder, fagforeninger m.fl., som har behov for mentorer til integration af to-kulturelle og to-sprogede medarbejdere/medlemmer og deres familier på arbejdspladsen og/eller i det danske samfund.
Den daglige undervisning varetages af Aftenskolen Tolkekompagniet Babel.
Muligheder med mentoruddannelsen
Som mentor er der mulighed for at arbejde i private virksomheder eller hos kommunen. De opgaver som kommunerne ikke kan håndtere/har kompetence til bliver ofte udliciteret til private firmaer, fordi der er fagfolk i det private som besidder større faglighed i forhold til at kunne hjælpe udsatte borgere.
Der kan gives mentorstøtte til personer, der:
• er ansat i ordinært arbejde
• er ansat i fleksjob
• er delvist raskmeldte
• deltager i kontaktforløb eller i beskæftigelsesrettede tilbud eller
• er selvforsørgende.